Smycken

5 ikoniska kändis-accessoarer

En accessoar är ofta det som krävs för att ta din outfit till en ny nivå. Därför är det inte förvånande att kändisar har en tendens att sätta nya accessoar-trender med jämna mellanrum. Vare sig vi vill erkänna det eller inte påverkas vi mycket av kändisar.

En del kändisar lyckas sätta trender som är djupt förknippade med dem. Accessoaren blir som ett signum för personen, och istället för att byta ut den fortsätter de styla sig med sitt signum. Detta är unikt för modevärlden som annars är väldigt föränderlig. De flesta av oss kan nog mer relatera till att vilja byta ut sina accessoarer mellan varven. En god idé om man tröttnat är att sälja guld vidare genom ett diamantbrev. På så vis kan du sälja ditt guld som du tröttnat på och får pengar till nytt. Och någon annan får glädje av din gamla accessoar. För alla är vi inte lika hårt förknippade med en accessoar som dessa fem modesättare.

Coco Chanels pärlhalsband

Coco Chanel är definitionen av tidlös stil. Ingenting är mer förknippat med Coco Chanel än det klassiska pärlhalsbandet. Coco Chanel är grundaren av Chanel och det var sällan hon syntes utan ett par pärlhalsband runt sin hals.

Karl Lagerfelds motorcykelhandskar

Det är många trender som kommit från Chanel, där chefsdesignern Karl Lagerfeld hade en unik stil. Han bar alltid kläder i svart och vitt, eventuellt kunde han sträcka sig till grått någon enstaka gång. Hans outfits lyckades dock blir intressanta med hjälp av ett par solglasögon och motorcykelhandskar. Han bar alltid någon form av motorcykelhandske, gärna utsmyckade med nitar och glittrande stenar.

Audrey Hepburns ballerinaskor

Audrey Hepburn talas det fortfarande mycket om när det kommer till stilar. Hon är känd för sin klassiska stil som funkar än idag. En av de viktigaste detaljerna i hennes outfit var ballerinaskorna. Audrey hade varit balettdansös, och skorna fick följa med även efter balettkarriären.

Jackie Kennedys hatt

Jackie Kennedy såg till att sätta den klassiska pillbox-hatten på kartan för accessoarer. Jackie matchade ofta sina dräkter och klänningar med den tidstypiska hatten, och tack vare henne blev pillbox-hatten populär.

Drottning Elizabeths huvudsjaletter

En ledig dag ser du nästan aldrig den brittiska drottningen utan en sjalett på huvudet. Hon tar den klassiska silkessjalen och knyter den runt huvudet. Hon har en stor samling silkessjalar och väljer att matcha dessa tillsammans med en jacka eller kappa, beroende på tillfälle.

Har du använt dig utav någon av dessa fem klassiker? Kanske blir du inspirerad inför kommande stylingar.

Har du gamla accessoarer hemma som bara skärpar kan du istället sälja dessa via diamantbrev. Sälj ditt guld, diamantsmycken eller dyrare klockor för att investera i nya ikoniska accessoarer.