Smycken

Glittrande smycken och snygga kläder från Kidsbrandstore

Diamanten anses vara världens vackraste ädelsten. Denna glittrande sten är dock väldigt dyr och det är inte alla som har råd att köpa diamantsmycken. Men ungdomar har chans att glittra lika mycket på festen med artificiella diamanter såsom strass, Kubisk Zirkonia eller Swarovskikristaller.

Vad är strass?

Under mitten av 1700-talet påbörjades en tillverkning av glassmycken som liknade ädelstenar. Tack vare juvelerare Joseph Strasser (från Wien) utvecklades ett kristallglas som kunde mätas med diamanter i utseende. Detta glas var mjukare än vanligt glas men bröt ljus i mycket hög grad. Smycken med dessa glasstenar var vanligt förekommande ända upp till 1940-talet. Den samtida fransmannen Georges Frédéric Strass uppfann 1730 strass-stenar som blev oerhört populära, till och med i kung Ludvig XV franska hov. Strass blev förmögen och gick i pension endast 52 år gammal. Han erhöll till och med utmärkelsen ”kungens föredragna juvelerare” 1734. Detta innebär med andra ord att strass-stenar faktiskt är kungliga och att det redan under 1700-talet fanns en stor efterfrågan på billigare smycken. Strass är glittrande stenar, artificiella diamanter, som används istället för äkta diamanter och som är betydligt billigare.

Snygga och äkta kläder

Det kan vara mycket dyrt att köpa smycken med äkta ädelstenar. Men strass eller Kubisk Zirkonia ger exempelvis ungdomar och dig med en liten ekonomi möjlighet att glittra på festen utan att det kostar en förmögenhet. Visst är det fint att bära snygga smycken men barn och ungdomar vill givetvis även klä sig snyggt. Som väl är kan du handla äkta och snygga märkeskläder samt accessoarer hos https://kidsbrandstore.se/ till riktigt bra priser. Det här är Nordens största webbutik som erbjuder ett mycket brett sortiment av kläder från kända designers såsom Calvin Klein, Michael Kors, BOSS, Sail Racing, Diesel, Peak Performance, Levis, Gant, Ralph Lauren och många fler världsledande klädestillverkare. När du besöker https://kidsbrandstore.se/ kan du bland annat välja bland jackor, byxor, klänningar, shorts, kavajer, kostymer, toppar och blusar samt fina accessoarer. En ytterligare fördel hos https://kidsbrandstore.se/ är att de konstant utvecklar sitt sortiment för att hålla det relevant och exklusivt.

Kubisk Zirkonia

Den syntetiska stenen, Kubisk Zirkonia (CZ), är inte samma som zirkon. Zirkon är ädelsten från naturen medan Kubisk Zirkonia tillverkas av människan i ett laboratorium. Efter det att Kubisk Zirkonia uppfanns 1976 blev denna konstgjorda diamant väldigt populär. Anledning till detta var att den var oerhört billig i jämförelse med äkta diamanter. Det här är en mycket ren och klar sten, men den kan dock inte mäta sig med en äkta diamant när det gäller lyster. Kubisk Zirkonia är i grunden färglös, men färgas ofta i olika nyanser och färger.

Swarovski-kristall

Swarovski-kristall kan vara något dyrare än strass och Kubisk Zirkonia. På grund av en speciell glasförening i kombination med perfekt slipning glittrar dessa nästan som diamanter. Mindre kristaller ger störst effekt medan de större kristallerna inte ger riktigt samma lyster. Swarovski-kristaller tycker inte om fukt eller vätska och bör med andra ord inte förvaras i ett badrum eller sprayas med parfym. Att det finns billiga alternativ till äkta ädelstenar är en fördel för alla som vill glittra utan att det kostar för mycket. Örhängen i strass är alltid populärt och moderiktigt på festen och varför inte prova på att använda strass i håruppsättningen?