Smycken

Om acessoarer

En accessoar är ett sorts tillbehör du använder för att komplettera din utstyrsel eller för att smycka ut dig lite extra. Det finns accessoarer som fyller en funktion och de som används för att vi ska känna oss extra fina. I den här delen kommer du att få en bra överblick på vad en accessoar är.

Ordet accessoar kommer från det franska ordet för tillbehör: accessoire vilket beskriver väldigt bra vad en accessoar är. Den största skillnaden mellan en accessoar och ett smycke är att en accessoars storlek kan variera och fyller många gånger en funktion, till exempel väskan som både används som en snygg detalj och fyller samtidigt en funktion eftersom att vi med en väska kan transportera de saker vi behöver ha med oss. Förutom att en accessoar kan fylla en funktion kan de också användas för att ta en annars enkel klädsel till nästa nivå. Till exempel en färgglad sjal.

Du kan köpa accessoarer i princip alla butiker som säljer kläder. De finns både online och i fysiska butiker. Oftast har accessoarer en egen avdelning där du kan hitta både smycken, väskor, halsdukar, mössor, handskar, mobilskal, hårband, solglasögon och liknande produkter.