Accessoarer

Rätt accessoarer till damjackan

Nu är vintern är här och de flesta av oss ser fram emot jul och nyår. Det är kallt ute, men det betyder inte att man inte kan se snygg och moderiktig ut för det! En stor vinterjacka känns kanske inte så härlig som en snygg sommarklänning, men med rätt accessoarer kan även den bli riktigt fin!

Rätt färger

För att matcha jacka dam rätt behöver du först och främst välja accessoarer i rätt färger. Här talar vi om mössa, vantar och halsduk. Om du har en svart damjacka kan röda accessoarer ge den där härliga julkänslan, medan en blå jacka ser utmärkt ut med vita accessoarer.

Budget

Även kvalitet spelar stor roll. Ofta speglas den av priset, där högre priser i många fall innebär högre kvalitet. Om du har en billigare jacka dam kan det vara värt att satsa på accessoarer av hög kvalitet, t.ex. accessoarer av ull. Handskar av läder är också snygga och håller dessutom länge.

Sätt personlig prägel

Det är också viktigt att matcha accessoarernas stil med jackan. Ofta passar det bra med samma stil, exempelvis stickade accessoarer till en mer sportig jacka. Samtidigt kan du faktiskt göra motsatsen också. Säg att du har en parka som du vill göra lite mer chick. Då kan en liten mössa och läderhandskar vara betydligt bättre än en eskimåmössa och stora tumvantar!

Accessoarer