Smycken

Olika sorters smycken

Eftersom att utbudet och tillgängligheten på smycken idag är stort kan du använda dig utav smycken över hela din kropp om du vill. Men eftersom att utbudet är så pass stort som det faktiskt är idag kan det vara svårt att ha koll på vilka olika sorters smycken som det finns. I den här delen kommer du att få en kort genomgång på vilka smycken som finns att köpa.

Halsband

En av de vanligaste varianterna på smycken är halsbandet. Ett halsband är precis vad det låter som, ett sorts smycke som bärs runt halsen. Halsbandet kommer i olika längder och kan tillverkas av olika material. Det finns enkla halsband som enbart består av en kedja i någon sorts metall eller plast och det finns halsband som har en berlock, pärlor eller ädelstenar.

Armband

Ett armband är ett sorts smycke som sitter på handleden eller längre upp på armen. Ett armband består oftast av ett band eller en kedja och kan ha extra utsmyckningar i form av berlocker, ädelstenar eller pärlor.

Ring

Den vanligaste varianten av en ring är en ring vi bär på någon av handens fingrar. Men det finns även ringar som är tillverkade för att bäras på någon av tårna. Ringar tillverkas av metall eller plast och kan ha enkla utsmyckningar i form av ädelstenar. De som bär en ring på vänster ringfinger gör det för att symbolisera att de är förlovade eller gifta.

Örhänge

Örhängen kommer oftast i par när du köper dom och sätts i öronens snibbar. Eftersom att man behöver ha hål för att sätta örhänget på plats kan ett örhänge kallas för en sorts piercing. Men de allra flesta tänker att örhängen är ett storts smycke. Örhängen kommer i olika storlekar och tillverkas av olika material.

Fotlänk

Fotlänken är ett något mer ovanligt smycke som bärs på fotens vrist. En fotlänk består oftast av en enkel kedja i metall.

Tiara

Ett annat sorts smycke som främst bärs av kungligheter vid finare tillfällen är tiaran. En tiara är ett sorts smycke som sitter på huvudet och är oftast tillverkad av ädelstenar och metaller.

Brosch

En brosch är ett sorts smycke som har en nål på dess baksida vilket gör det möjligt för dig att fästa smycket på dina kläder.